Trötter!
Inte bra att börja arbetsveckan och känna sig som Trötter, dagen har varit lång och nästan som en ända pina, sista timmen på arbetsdagen skulle vi sitta stilla och lyssna , jag klarade mig med några små nickningar.
Kvällen ska bli kort har bara ett par måsten innan läggdags.


Bakdoft!Den underbara dotfen utav nybakat sprider sig i det nystädade hemmet.
Ikväll ska vi bjuda på potatissoppa, gotlandslimpa och en liten semla till efterrätt, jag kan redan känna lite hunger.


Masi!Har just skickat iväg månadens hög med räkningar, inte så illa som jag trodde, därför funderar jag på att åka in på bolaget och köpa hem ett par flaskor MASI, det smakar aldrig fel.


Impuls!

Igår eftermiddag hämtade jag upp Sofia efter jag hade jobbat klart. Vi for ner till biblioteket och sedan tittade vi förbi Alex som praktiserar på Zlave. Det blev som en liten familjeträff, Niklas var också där och provade lite kläder.        Alex ville att jag skulle köpa ett linne som han hade sett ut men jag tyckte att det var för somrigt i min smak för att pröva nu. (det var jätte snyggt) Tittade runt lite och hittade en jätte fin tunika/klänning som det bara stog Anna på, provade den och insåg JAG HAR JU INTE NÅGRA PENGAR. Men Kallechefen var gullig jag fick låna hem den utan att betala och bestämma mig. Sagt och gjort när jag väl var hemma hade jag bestämt att jag skulle ha den. Nu är jag en glad ägarinna till mitt första plagg designat Maria Westerlind.

Vatten!Nu börjar  jag att bli riktigt less på att koka vatten och att släpa hem vatten från affären, det är tungt och tar en så stor plats i kylen. Jag undrar om jag kommer att uppskatta den dagen när det bara är att sätta på kranen och ta sig ett glas kallt vatten, jo jag tror att jag kommer att vara glad i ett par dagar sen faller man in i den vanliga lunken och tar det förgivet, tyvärr.


Musik!


Sitter vid datan och lyssnar på grekiskmusik av det lite nyare sorten, jag gillar det verkligen, längtan hem till byn blir ibland lite väl stark när jag lyssnar men det kan jag stå ut med.        Det är inte så lång tid kvar tills vi ska åka dit, typ 8 månader, vips så är vi där.           Längtar efter frukterna och grönsakerna och dofterna.


Revy!
Igår kväll var jag på revyn tillsammans med Odenslundskolan, det var trevligt och roligt att göra något annat.

Jag har bara varit på revyn 2 gånger under alla år som jag har bott här uppe i Östersund.

Nu ska jag bli bjuden på middag av Niklas och Emelie, spännande vet nte vad det blir.

Ljus!

Åh vad skönt det är att ljuset har börjat att komma tillbaka sakta, sakta. När jag klev av bussen hemma i Ängsmon på eftermiddagen var det inte ett hemskt mörker utan en strimma ljus, jag blir glad och lite piggare.
Hur många veckor till tar det innan det inte är mörkt när jag kliver upp, jag har nog svårast för morgonmörkret, allt är så mycket lättare när solen strålar in genom fönstret och när fåglarna sjunger på morgonen.


Hotell!Nu har jag bokat hotell övernattning i Sundsvall nästa lördag på Knaust, det ska bli roligt. Vi har även vår "träff" kväll då. Det är redan 24 år sedan som vi träffades på Plaza, oj vad tiden går snabbt.. Jag måste komma ihåg att springa in på systemet och handla lite champange och ha med och jag får inte glömma att packa ner mammas och pappas reseglas, jag har faktiskt aldrig haft med dem på någon utav våra resor.


Hemma!Nu har jag bott 18 år i Ängsmon, lika länge som jag bodde hemma i mitt barndomshem. Konstigt även fast inte det hemmet finns kvar så är det ändå "hemmahemma". Jag undrar om mina barn kommer att ha samma känsla för  Havrevägen som jag har för Strandgatan.  

  Jag minns när det blev tal om att mina föräldrar ville flytta så gjorde det ont i hjärtat, då skulle jag inte ha något barndomshem längre, men oj så egoistiskt tänkt. men jag tror nog att det är många som har samma tanke man vill ha det som det alltid har varit, det är trygghet.


Gott Nytt 2011!

Jag önskar alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!    Hoppas att det nya året har med sig mycket glädje och inte så många sorliga stunder ( fast dem måste finnas hur ska vi annars uppskatta glädjen och lyckan) Det sorliga stunderna behöver inte vara så stora och tunga som förra året , men vilken stor LYCKA det var efter det jobbiga.         Tack syster att du var så stark och att livet kom till dig igen.

Lite bilder från 2010!


RSS 2.0