1:a. ADVENT!Första advent och glöggdoften sprider sig blandat med lite andra juldofter, härligt.
Det är lite blandat det här med julen, jag både gillar den och inte. Tycket om den för att det är mysigt med alla ljus och dofter och gillar den inte för allt det hysteriska som råder över allt,  all stress och press som de flesta människor känner.  Nu ska jag ta mig en "mugg" med glögg och en pepparkaka och njuta av att här hemma är allt stilla och lungt.


Så mycket bättre........

Så mycket bättre vilket bra program.  Jag har fått en annan bild utav många av artisterna som är med, September ,vilken tjej MIKROFON kåt helt underbar och Petter ska vi inte tala om!

Gröt!Mm vilken härlig doft det kommer ifrån köket, jag håller på att koka tomtegröt med både kanelstång och grädde i.
Om en stund ska jag njuta och det kommer att lägga sig som bomull i magen.


Dyrt kaffe!

När vi var nere i Grekland så  skulle jag gå till byns affär för att köpa kaffe, jag visste att det var dyrare där än här hemma men inte att det skulle vara så dyrt, ett halvt kilo fick jag betala nästan 70 kronor för. Gissa om att jag drack det med andakt.

När vi hade varit hemma 1 vecka så satt jag och tittade i ett magasin och dem skrev lite om dyra kaffesorter.

Indonesiska KOPI LUWAK kostar ca 6000 kr /kilot. Dessabönor plockas ur spillningen efter luaker, ett kattdjur som äter kaffebären och låter bönan passera.

Jag ska tänka på det nästa gång jag köper kaffe hemma i byn.

Vore lite roligt att få smaka det där dyra kaffet.

Scanner!

Åh vad roligt det är att scanna gamla foton, måste rota lite i albumen!


Mamma!Mamma med barnet ögon:
4 år : Mamma kan allt.
8 år : Mamma kan mycket. 
12 år : Min mamma kan faktiskt inte allt.
14 år : Morsan fattar ingenting.
16 år : Morsan är hopplös.
18 år : Hon där.
25 år : Mamma kanske vet lite om detta.
35 år : Innan vi bestämmer oss, frågar vi mamma.
45 år : Undrar vad .... mamma skulle tänka om detta?
75 år : Skulle önska att jag kunde prata med mamma om detta.


Sjuk!

Idag har jag stannat hemma från jobbet- är sjuk och det är så trist och långtråkigt även fast mycket av dagen har gått bort till att sova. Hoppas att det vänder snart!


IKEA!När jag var ute på min dimmiga promenad i byn gick jag förbi en grind och där hängde det en IKEA-katalog som bara behövde att bli min, sagt och gjort så plockade jag ner den och tog med den hem.  Eftersom Kostas hade målat om i både kök och badrum ville vi ha något nytt till huset, efter lunch packade vi in oss i bilen och åkte till Larissa och IKEA. Där blev vi bjudna på en kopp kaffe och en muffins.


Getter!
En dag i dimman var jag bara tvungen att gå ut och lufta mig en stund, skönt att få vara ensammen en liten stund och få njuta av byn. Jag mötte inte en ändaste människa dem ända jag träffade på var en skock med getter, dem tittade på mig och undrade säkert var jag var för filur.


Grekland!

Hemma igen efter en super bra vecka i Grekland, jag tror att det var vår bästa resa någonsin, jag kan inte säga varför det kändes så rätt att vara där. Luften  och värmen påminde mig om mina barndomshöstar. Alltid så kul att träffa Jajja och Pappou, vänligare människor är svårt att hitta. Hoppas att det inte dröjer allt för länge tills vi kommer återvända.


RSS 2.0