Vinterbilder me Börje!

Börje fullkomligt älskar vintern, kylan och all snö, det spelar inte någon roll om det är -10 grader eller -31 grader, han är lika glad hur det än är.


Väntan!Nu är allt klappat och klart, nästan. Kidsen är hemma och ska baka några saker ikväll, bra så det är något att göra annars blir det en så lång väntan till imorgon!


Laga mat!Idag har jag varit lite julpysslig och lagat mat o bakat, det blev köttbullar, Jansson och saffranskaka.  I veckan provade jag på att baka vörtbröd, mmm så gott det blev, jag har just ätit en bit till min kopp me kaffe. Det är riktigt kul att fixa när tiden finns. Igår städade vi och satte in granen så nu väntar den bara på att bli klädd och att det kommer några julklappar under den.


Kranvatten!Jag längtar efter något så enkelt som kallt kranvatten, nu känns det verkligen som en lyx om jag bara kunde hälla upp ett glas iskallt vatten i glaset. Den dagen när vi kan dricka vattnet igen ska jag NJUTA.


Fredagsmys/Lördagsmys!Fredagsmys eller idet här fallet lördagsmys kan vara något så enkelt som att bara få ligga och vila och att ha en spinnande Herbert liggande på magen, det är varmt och rofullt.   Tänk vad ett djur kan ge mycket glädje, jag är glad för att vi sa JA TACK till våra 2 djur!


Bakat!Ja då har vi varit och  bakat,oj så gott de blev och pizzan var en bland det godaste jag har ätit.
Baket flöt på hur smidigt som helst, Farbror Bengt hade värmt upp ugnen så det var bara för oss att börja direkt.
Både farbror Bengt och hans dotter kom ner och smakade det nygräddade brödet, drack kaffe och pratade ,jätte trevligt!


Tunnbröd!Imorgon ska vi äntligen slå till att baka tunnbröd, det ska bli så roligt, det var flera år sedan som vi gjorde det sist. Inget tunnbröd är så gott som vårt, massor av smak och det är inte så jätte tunnt, lite grek/gotlandsstuk och smak över det.        Vi brukar alltid baka en vedugns pizza när vi ändå är där och det är gudomligt gott!


RSS 2.0