Sista måltid!

Åh rubriken låter kanske inte så bra men det är ju så att vi håller på att fixa vår sista måltid tillsammans med hela familjen på minst ett halv år. I moJgon åker Sofia på tågluff en månad och efter det far hon till Grekland och ska försöka att hitta ett jobb eller gå i skolan. Jag hoppas för Sofias skull att allt kommer att gå bra och att hon är rädd om sig, min längtan får jag hålla för mig själv. Sofia gör rätt som lämnar Östersund för ettag.

Off the wall!Det här är nog en av mina favoriter,har minnen ända sedan påsken -79 när jag och min kamrat Annica ver i Marbella och hade så himla roligt. Det var första gången som jag hörde M. Jacksson jag lovar att det inte var den sista. Vem får inte en massa dans i benen till hans musik!?

Jordgubbar!


Idag ska jag frossa i jordgubbar!

M. Jacksson!

Har små hört på radion under förmiddagen och blivit glad över att dem har spelat M. Jacksson så pass mkt, jag trodde det var med anledning utav hans kommande turne, det tog nog nästan en timme innan det gick upp för mig att han hade dött. Som för många andra så var det overkligt, jag hade bara för en månad sedan varit in och kollat på vad en biljett skulle kostat  och även kollat hur man skulle kunna bo till ganska bra pris i London.   M. Jacksson har varit en stor favorit musiker sen tidigt 80-tal för mig, det är så mkt minnen, både roliga och mindre roliga. Jag kan inte säga vilken låt som jag tycker bäst om men -Off The Wall - har jag nog bäst minnen ifrån.
Man får tycka vad man vill om denna man, men dansen och musiken hade han verkligen i sig.


Leende!Tänk att ett leende och en beröring kan betyda så mycket att dagen blir så mycket lättare och mera glädjefylld!

Ängen...Idag har Börje och jag promenaerat ute på ängen och det var så underbart,solen värmde, vinden smekte förbi med en lätt beröring allt doftade gott. Börje försvann i det höga gräset bland blommorna, jag ska ta fram denna minnes bild i vinter när jag går på ängen och gömmer mig i alla kläder.


Nöjd!

Känner mig så glad och nöjd idag, kan det vara värmen och solskenet som gör det eller är det för att underbara K hade plockat en bukett liljekonvaljer som stog på köksbordet och gav ifrån sig en ljuvlig doft när jag kom hem från jobbet?! Ja det är nog bägge derana eller kanske för att jag är bekymmers fri.

Sommar!Det jag tänker mest på när jag hör ordet sommar, ja förutom sol,värme och hav så är det jordgubbar och det gulligaste djuret av alla igelkotten. Som barn hade vi alltid en hel familj med mamma, pappa och några ungar som bodde hos oss vid vår stuga i Västergarn, Gotland. Visste ni att igelkotten är vårt landskapsdjur på Gotland. Om jag någon gång skulle få för mig den dumma iden att göra en tatuering så skulle det just bli en igelkott.        Jordgubbar kunde jag bara äta de gotländska i många år, en fix ide att bara tycka om de, men efter alla år här i Jämtland så måste jag medge att de jämtländska gubbarna är godare, men det är inget jag säger högt. Snart finns dem här och jag kan äta så jag får ont i magen,det är det verkligen värt!

Tvättstugan.....Idag skulle jag vara duktig att ta vår tvätt till områdets gemensamma tvättstuga. Det var täcken,kuddar och lite mer stora saker som jag ville få undan. När jag kommer in i tvättstugan blir jag lite sur,den är ostädad och hur kul är det att komma till någon annans skit?! När jag väl hade städat mig in och slängt på maskinerna märker jag att det inte finns någon korg att lägga den rena tvätten i, vips bara borta. Torkskåpet fanns det ingen värme i, centrifugen var trasig, ja allt gick bara fel.      Till sist  vill jag att alla som tvättar i tvättstugan GÖR RENT EFTER ER!

Midsommar!


Midsommarafton och den känslan infinner sig inte riktigt, kan det bero på att det är kallt och regnigt?! Är det inte idag man ska dansa smågrodorna , plocka sju sorters blommor och lägga under kudden. Jag är tveksam om jag kommer att göra något utav det, finns det sju sorters blommor här i Ängsmon, jag är tveksam. Hoppas att solen kommer att titta fram på em så vi kan gå på Jamtli, Alex sommarjobbar där det vore lite kul.

Saknad!

Idag är det två år sedan som Zaravovven fick lämna detta jordeliv. Jag har fällt många tårar under de här åren, jag trodde aldrig att en hund skulle kunna vara så saknad, det gör förtfarande ont. Jag vet att hon har det bra där hon är och hon finns bland oss alltid, speciellt under denna årstid, det är Zara som är den vackraste fjärilen.

Kallt....


Trots att solen har hittat tillbaka till oss så glömde den att ha med sig värmen, men man ska inte begära allt, värmen kommer nog så småningom.     Idag när jag kom hem på eftermiddagen frös jag så mycket att jag var tvungen att krypa ner under duntäcket, jag somnade direkt och sen hade jag det jätte svårt att kliva upp, ville ligga kvar ända till imorgonbitti men det var en liten Börje som ville gå ut. Väl ute var det ganska okej, vi gick och plockade lite blommor, liljekonvaljer.

Solen!

Är det möjligen solen som jag ser titta fram bakom träden eller är det något annat!? Solen och värmen är verkligen välkommen, det var ett bra tag sedan sist jag såg den och värmen minns jag knappt. Jag tror att jag ska sätta på mig vantarna trots att det är bättre vädermässigt idag, jag vill inte frysa på min cykeltur till Fjällängen.

Gummistövel!


Idag vill jag ha nya gummistövlar kanske inte just de här . Jag har blivit ganska less på mina gröna Lundhags. När man som jag är ute X antal gånger per dag med Börje i regnet vill man ha något glatt och roligt. Jag ska ut och kolla lite på nätet vad som finns.  Ha det underbart i regnet! ♥

Två fina barn!


Dagens
 fina bild   ! Behöver inte skriva mera!               

Niklas och Börje!


Grattis till Niklas som fyller 20- år idag och till Börje som har namnsdag!

Syren ...


Nu när jag sitter här vid datan så slår doften av syren in i min näsa, den är underbar om jag blundar kan jag glömma bort det trista vädret som är utanför fönstret.  Idag måste jag palra mig iväg till vallokalen och rösta är faktiskt ganska dåligt insatt.

Nationaldagen!


Tanken slog mig idag när jag var ute i skogen att vi bor i ett vackert land och framförallt i ett vackert landskap. När jag satte mig på en stubbe och vinden berörde min kind och fåglarna sjöng kände jag lite tacksamhet och undrade varför jag längtar bort härifrån så ofta. Vad är bättre någon annanstans?! Är lyckan större om man är på en annan plats än den man är på?!  Är vinden mot kinden annorlunda och fågelsången låter den bättre?!

Cyklat!


Idag känner jag mig så nöjd med mig själv, jag har äntligen tagit mig i kragen och cyklat mellan hemmet och jobbet. Hur jobbigt var det ?! Inte alls, varför ska det vara så svårt att komma igång med vissa saker när man vet att det är så härligt. hoppas nu att det är lite varmare ute imorgon så jag slipper att ha vantar och halsduk på, ja regnkläderna vill jag inte heller ha.

RSS 2.0